top of page

Powderbrows

Ook wel bekend als ombre- of shadingbrows, is een semi-permanente make-up techniek voor de wenkbrauwen.

Het is een techniek waarbij pigment in de bovenste laag van de huid wordt aangebracht met behulp van een elektrisch apparaat met een fijne naald.

Powderbrows

Bij powderbrows wordt er géén gebruik gemaakt van individuele haartjes zoals bij microblading of hairstrokes. In plaats daarvan wordt de pigmentatie op een zachte en poederachtige manier aangebracht waardoor de wenkbrauwen er voller en natuurlijker uitzien. De techniek creëert een subtiele gradatie in kleur, waarbij de intensiteit van de pigmentatie geleidelijk afneemt van de aanzet naar de staart van de wenkbrauw.
 

Het doel is een natuurlijk resultaat. Ben je een uitgesproken make-up look gewend dan zul je toch altijd achteraf nog make-up moeten aanbrengen om die make-up look te verkrijgen.

 

Powder brows zijn geschikt voor mensen die van nature dunne, lichte of onregelmatige wenkbrauwen hebben. Maar ook voor mensen die hun wenkbrauwen willen versterken of de vorm willen verbeteren.

 

Hoe bereid ik me het beste voor op de behandeling?

Drink geen alcoholische of cafeïne houdende dranken 24u voor de behandeling. En laat de behandeling niet toepassen onder invloed van drugs.

Hou er rekening mee dat de wenkbrauwen nadien 72u niet nat mogen worden en dingen zoals make-up, zon, zwemmen, gelaatsverzorgingen, botox en sauna de eerste 2 weken vermeden moeten worden.

Overleg met arts indien:

- minder dan 4 maanden zwanger (infecties)

- hepatitis, diabetes, hart- en vaatziekten

- bij gebruik bloedverdunners, corstisone en roaccutane

MAR10 dag  (6).png

Voorafgaand

Voorafgaand worden de wenkbrauwen verdoofd, uitgemeten, getekend en wordt de kleur bepaald.

MAR10 dag  (8).png

Na de 1ste behandeling

Na de eerste behandeling vervaagd de kleur nog tot 70%. Er is daarom een bijwerking binnen 3 maanden vereist om het gewenste resultaat te verkrijgen.

MAR10 dag  (7).png

Resultaat

Het resultaat van powderbrows blijft doorgaans 1 tot 2 jaar zichtbaar afhankelijk van factoren zoals huidtype, levensstijl en verzorging. De zichtbaarheid van het resultaat kan verlengd worden door middel van een bijwerking.

bottom of page