top of page

Lippigmentatie

Ook wel bekend als lip tattoo of lip blush, is een semi-permanente make-up techniek voor de lippen.

 

Het is een procedure waarbij pigment in de bovenste laag van de huid van de lippen wordt aangebracht met behulp van een elektrisch apparaat met een fijne naald. De hele lip wordt als het ware ingekleurd, dit is geen liplijn.

Lippigmentatie

Bij lippigmentatie wordt er pigment aangebracht op de lippen om de natuurlijke kleur te verbeteren, de vorm te definiëren of de lippen voller te laten lijken. De pigmentatie kan variëren van subtiel tot gedurfd afhankelijk van de wens van de klant en de expertise van de PMU-artiest.

 

Lippigmentatie kan ook helpen bij het camoufleren van littekens of verkleuringen op de lippen, of bij het corrigeren van asymmetrie tussen de lippen.

 

Het doel is een natuurlijk resultaat. Ben je een uitgesproken make-up look gewend dan zul je toch altijd achteraf nog make-up moeten aanbrengen om die make-up look te verkrijgen.

Hoe bereid ik me het beste voor op de behandeling?

Verzorg je lippen de weken vooraf goed zodat ze niet droog zijn tijdens de behandeling, dit heeft invloed op zowel het resultaat als de pijnlijkheidsgraad.

 

Drink geen alcoholische of cafeïne houdende dranken 24u voor de behandeling. En laat de behandeling niet toepassen onder invloed van drugs.

Hou er rekening mee dat dingen zoals make-up, zon, zwemmen, gelaatsverzorgingen, botox en sauna de eerste 2 weken vermeden moeten worden.

Fillers best uitstellen tot 1 maand na de bijwerking.

Ooit last gehad van een koortsblaasje? Vraag je huisarts om een voorschrift van Aciclovir. Start hiermee 1 dag voor de behandeling en neem de kuur uit.

Een crème is niet voldoende.

Overleg met arts indien:

- minder dan 4 maanden zwanger (infecties)

- hepatitis, diabetes, hart- en vaatziekten

- bij gebruik bloedverdunners, corstisone en roaccutane

Lip make-up

Voorafgaand

Voorafgaand worden de lippen verdoofd, uitgemeten, getekend en wordt de kleur bepaald.

Lippigmentatie tijdens de behandeling

Na de 1ste behandeling

Na de eerste behandeling vervaagd de kleur nog tot 70%. Er is daarom een bijwerking binnen 3 maanden vereist om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Lippigmentatie vlak na de behandeling

Resultaat

Het resultaat van lippigmentatie blijft doorgaans 3 tot 5 jaar zichtbaar afhankelijk van factoren zoals huidtype, levensstijl en verzorging. De zichtbaarheid van het resultaat kan verlengd worden door middel van een bijwerking.

bottom of page